Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex bankas valdes sastāvu plāno papildināt ar Robertu Idelsonu un Druvi Mūrmani
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-03-11 13:12:51
Versijas komentārs
Teksts
 
Otrdien, 10.martā Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis padomei ierosina paplašināt esošo bankas valdes sastāvu ar diviem valdes locekļiem – Parex Asset Management prezidentu Robertu Idelsonu un Parex bankas Korporatīvo klientu kreditēšanas direkcijas vadītāju Druvi Mūrmani, kurš ieņems arī bankas valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu.
 
Izmaiņas valdē nepieciešamas, lai nodrošinātu intensīvu darbu pie kredītu restrukturizēšanas, izstrādātu jaunus pakalpojumus uzņēmumiem un nodrošinātu jaunu biznesa virzienu attīstību, tai skaitā – attīstot privātā kapitāla pārvaldīšanas pakalpojumus.
 
„Pašreiz svarīgi nodrošināt bankas jaunā biznesa plāna izstrādi un realizāciju, lai, izmantojot jauno situāciju finanšu tirgos un bankas akcionāru sastāvā, kas bankai sniedz iespējas panāktParex bankas vērtības pieaugumu. Šeit būtiska loma ir kredītu restrukturizācijai un jaunu pakalpojumu izstrādei uzņēmumiem, kā arī – privātā kapitāla pakalpojumu attīstībai, kur mēs jau pašreiz varam droši konkurēt ar Eiropas bankām, tāpēc arī valdes sastāvu paredzēts papildināt ar diviem spēcīgiem banku nozares ekspertiem – Robertu Idelsonu un Druvi Mūrmani,” norāda N.Melngailis.
 
D.Mūrmanis vairāk nekā desmit gadus strādājis Hansabankā, 1993.gadā sākot savu karjeru kā Valūtas tirgus nodaļas vadītājs, bet kopumā ieņēmis vadošus amatus gan kā Finanšu produktu pārdošanas nodaļas vadītājs, gan Uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs, turklāt tieši viņa vadībā Hansabanka ieguva vadošās pozīcijas uzņēmumu apkalpošanas jomā Latvijā. D.Mūrmanis ieņēmis arī vadošus amatus Hansabank Group - bijis Hansabank Group valdes loceklis un OAO Hansabank (Krievija)valdes priekšsēdētājs, lai organizētu bankas darbības uzsākšanu Krievijā. D.Mūrmanis ir ieguvis Latvijas Universitātes Vadības un Ekonomiskās informātikas fakultātes bakalaura grādu un MBA grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā.
 
R.Idelsons ieņem Parex Asset Management prezidenta amatu kopš 2003.gada, pirms tam viņš četrus gadus vadīja Baltijas investīciju bankas Suprema Latvijas biroju. Viņš ir darbojies arī Rīgas Fondu biržas un Latvijas Centrālā depozitārija padomes locekļa pozīcijās, kā arī ieņēmis vadošus amatus vietējās līdzekļu pārvaldīšanas kompānijās un bankās. Savas karjeras laikā R.Idelsons uzkrājis ievērojamu pieredzi līdzekļu pārvaldīšanas sfērā, kā arī kapitāla piesaistīšanas jautājumos. R. Idelsons ieguvis Finanšu un kredīta maģistra grādu Latvijas Universitātē.
 
Parex bankas valdes sastāvā jau darbojas Finanšu un informāciju tehnoloģiju direkcijas vadītājs Roberts Stuģis, Klientu apkalpošanas daļas vadītājs un vecākais viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos Guntis Beļavskis, valdes loceklis Valters Ābele, kā arī viceprezidents klientu apkalpošanas jautājumos Vladimirs Ivanovs, bet valdes priekšsēdētājs ir N. Melngailis.
 
Par Parex banku:
 
Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 12 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, kā arī meitasuzņēmumi Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes.
 
Papildu informācija:
Indra Zinkeviča
Korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja
Tālrunis 6777 8571 vai 2913 9449
E-pasts: indra.zinkevica@parex.lv
www.parex.lv
Pielikumi