Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Apvienošanās pieteikums
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-03-27 09:35:57
Versijas komentārs
Teksts

SIA "SPV Distributor" Konkurences padomei iesniedzis

ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos

 

RĪGA, 2009. gada 27. marts – "SPI Group" piederošā holdingkompānija SIA "SPV Distributor" Latvijas Republikas Konkurences padomei iesniegusi ziņojumu par plānoto apvienošanos ar SIA "S. Alko", SIA "MONO M", SIA "L.D.V" un SIA "S.D.V". Plānotais darījums saskan ar "SPI Group" izaugsmes stratēģiju, kas paredz grupas uzņēmumu piedāvāto dzērienu portfeļa paplašināšanu un distribūcijas tīkla nostiprināšanu Baltijā.

 

"Situācija importēto alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības segmentā pašlaik ir nestabila. Strauji celtās PVN un akcīzes nodokļa likmes ir krasi samazinājušas gan importēto, gan Latvijā ražoto alkoholisko dzērienu realizācijas apjomus. Tirgus dalībnieku ciešāka konsolidēšanās ir vienīgais veids, kā pašreizējajos ekonomiskajos apstākļos izdzīvot," uzsver Kārlis Andersons, SIA "SPV Distributor" pilnvarotā persona un AS "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs. "Plānotā apvienošanās arī ļaus visiem tajā iesaistītajiem uzņēmumiem īstenot administratīvo un loģistikas funkciju efektivizāciju, tādējādi dodot iespēju piedāvāt patērētajiem lētāku produkciju."

 

Par plānotās apvienošanās dalībniekiem

SIA "SPV Distributor" ir holdingkompānija, kurai pieder SIA "AV&D", kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecību, un SIA "Interlat”, kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu importu.

 

SIA "MONO M" un SIA "L.D.V." nodarbojas ar alkoholisko dzērienu importu. SIA "S. Alko" darbības pamatprofils ir importēto alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecība. SIA "S.D.V." ir holdingkompānija, kurai pieder Igaunijas alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs OU "Divinum".

 

SIA "MONO M" un ar to saistītie uzņēmumi Latvijā pašlaik izplata tādus dzērienu zīmolus kā  "Martini", "Otard", "Remy Martin" u.c. Pēc VID datiem, 2008. gadā SIA "L.D.V." atradās 16. un SIA "MONO M" 17. vietā Latvijas lielāko alkoholisko dzērienu ražotāju un importētāju sarakstā. Šo uzņēmumu esošie īpašnieki plānoto apvienošanās darījumu uzskata par veiksmīgu biznesa darījumu.

 

Par "SPI Group"

"SPI Group" ir starptautiska holdingkompānija, kas izveidota 1997. gadā. Kompānijas galvenās darbības sfēras ir alkoholisko dzērienu ražošana un pārdošana, kā arī lauksaimniecība un nekustamo īpašumu projektu attīstīšana. "SPI Group" pieder vairāk nekā 130 alkoholisko dzērienu tirdzniecības markas, tai skaitā "Stolichnaya", "Moskovskaya" u.c. Vairāk: http://www.spi-group.com/

 

Par AS "Latvijas balzams"

AS "Latvijas balzams" dibināts 1900. gadā un ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem produktu eksportētājiem, ik gadu stabili palielinot eksporta apjomu. Pavisam uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, no kuriem gandrīz 53% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu. AS "Latvijas balzams" produkcija tiek eksportēta uz gandrīz 30 pasaules valstīm, savukārt, pildot "SPI Group" eksporta pasūtījumu, uz vairāk nekā 80 valstīm visā pasaulē. AS "Latvijas balzams" vadošais akcionārs ir "SPI Distilleries. B.V.", kam pieder 89,52% akciju. Vairāk: www.lb.lv

 

 

Kārlis Andersons,

SIA "SPV Distributor" pilnvarotā persona un

AS "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs

 

 

Papildinformācijai:

Ingars Rudzītis, sabiedrisko attiecību konsultants

M: 2617 6688,

E: ingars.rudzitis@sab.lv

Pielikumi