Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls saņem titulu Sociāli atbildīgs uzņēmums 2009
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-05-13 11:08:53
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls saņēmis Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) balvu Sociāli atbildīgs uzņēmums 2009 par ieguldījumu darba tiesību un darba drošības uzlabošanā.
 
SIA Ventspils nafta termināls saņēma atzinību par diviem sasniegumiem darba tiesībās un darba drošībā – darbinieku iesaisti ikdienas darba aizsardzības kontrolē un objektīvas darbinieku motivācijas sistēmas izveidi.
 
 “Mēs vienmēr esam apzinājušies savu atbildību par cilvēkiem, kuri ir lielākā SIA Ventspils nafta termināls vērtība. Īpašu uzmanību šiem jautājumiem veltām pēdējos gados, kad uzņēmumā tiek īstenoti būtiski modernizācijas un restrukturizācijas pasākumi un daļa SIA Ventspils nafta termināls darbinieku pārkvalificējas darbam jaunos apstākļos un atšķirīgā tirgus situācijā,” uzsver SIA Ventspils nafta termināls ģenerāldirektors Ronalds Okers (Ronald Okker).
 
SIA Ventspils nafta termināls turpina īstenot pasākumus, kas izriet no uzņēmuma 2008.gadā pieņemtā veselības, drošības, vides un kvalitātes ģenerālplāna, kura ietvaros viens no vērienīgākajiem projektiem ir sadarbībā ar pasaulē pazīstamo darba drošības kompāniju DuPont īstenotā personāla apmācība jautājumos, kas saistās ar darbu saistīto risku novērtēšanā, lai celtu katra darbinieka kompetenci veselības, darba un vides drošības jomā.
 
“Lai pārmaiņu un apmācību process būtu veiksmīgs, bija jāievieš virkne darba tiesisko attiecību risinājumu, nosakot vienotu darba apmaksas sistēmu, tajā skaitā darba novērtējuma un darbinieku motivācijas shēmu,” norāda SIA Ventspils nafta termināls personāla vadītāja Ieva Grietēna.
 
Sociāli atbildīga uzņēmuma balvas pasniegšanu LBAS organizē pirmo reizi. Konkursa izpratnē labās prakses piemēriem bija jābūt jau ieviestiem risinājumiem ar mērķi veicināt darba drošību, darba tiesiskās attiecības un sociālo dialogu darbavietā, kā arī pasākumi arodslimību un nelaimes gadījumu darbā novēršanai, jaunu darbinieku piesaistei un līdzšinējo darbavietu saglabāšanai.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – starptautiskās korporācijas Vitol sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
.
 
 
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr.: +371 67229182;
 
Pielikumi