Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls – lielākais nodokļu maksātājs Ventspilī arī 2008.gadā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-05-27 10:59:34
Versijas komentārs
Teksts
Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls jau otro gadu pēc kārtas kļuvusi par lielāko nodokļu maksātāju pašvaldības budžetā Ventspils pilsētā. SIA Ventspils nafta termināls Ventspils budžetā 2008.gadā kopumā nomaksātie nodokļi sasniedz gandrīz miljonu latu.
“Būt par lielāko nodokļu maksātāju Ventspilī ir ne vien gods, bet tas arī apliecina SIA Ventspils nafta termināls nozīmi Ventspilī un savstarpējo sasaisti ar Ventspils sabiedrību un Ventspils pilsētas pārvaldi,” uzsver SIA Ventspils nafta termināls ģenerāldirektors Ronalds Okers (Ronald Okker).
Kopš 2007.gada, kad SIA Ventspils nafta termināls ieguva jaunu līdzīpašnieku un stratēģisko partneri – starptautisko naftas un gāzes kompāniju Vitol, uzņēmums turpina nodrošināt stabilu pārkraušanas apjoma līmeni. Neskatoties uz jūtamo globālās ekonomikas notikumu un starptautiskās konkurences ietekmi, SIA Ventspils nafta termināls 2008.gadā kopumā pārkrāvis 11,6 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, turpinot palielināt arī visa veida nodokļu maksājumus.
Lielākos nodokļu maksātājus Ventspils pašvaldība šogad sveica jau desmito reizi – tradīcija apbalvot uzņēmumus, kas devuši vislielāko ieguldījumu pilsētas labklājības un attīstības nodrošināšanā, sākās 1999.gadā. No 1999. līdz 2002.gadam lielākais nodokļu maksātājs pašvaldības budžetā bija a/s Ventspils nafta. Tagad šo tradīciju otro gadu pēc kārtas ir atjaunojusi a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība SIA Ventspils nafta termināls.
 
 SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol Group sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
                      tālr.: +371 67229182;
                      e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
     www.vnafta.lv
     www.vnt.lv
Pielikumi