Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s Ventspils nafta nepieļaus svešu būvniecību sev piederoša uzņēmuma teritorijā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-06-04 11:59:21
Versijas komentārs
Teksts
Iepazīstoties ar publiski izskanējušo informāciju saistībā ar Administratīvās apgabaltiesas 2009.gada 28.maija lēmumu, ar kuru Ventspils pilsētas domei uzdots izsniegt akciju sabiedrībai Ventbunkers plānošanas un arhitektūras uzdevumu dīzeļdegvielas cauruļvadu savienojoša posma būvei, a/s Ventspils nafta ar patiesu izbrīnu konstatēja, ka adrese, uz kuru attiecināts tiesas lēmums, ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrības SIA Ventspils nafta termināls atrašanās vieta Ventspilī, Talsu ielā 75.
 
A/s Ventspils nafta pieļauj, ka saspringtas konkurences apstākļos, iespējams, ne sevišķi veiksmīga binzesa īpašniekiem var rasties dažādas neloģiskas un citiem nesaprotamas idejas, taču šajā gadījumā kāds no būvniecības idejas autoriem svešās teritorijās pilnīgi noteikti ir kaut ko pārpratis vai iecerējis realitātei neatbilstošos mērogos. Teritoriju Talsu ielā 75, Ventspilī, no Ventspils Brīvostas pārvaldes nomā naftas un naftas produktu pārkraušanaas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls, kas vēsturiski tur izvietojies jau gandrīz 50 gadu. Ne pašam terminālim, ne tā īpašniekiem nav plānu atļaut uz savā lietošanā esošās zemes, kas uzņēmumam ekskluzīvi izīrēta vēl uz 50 gadiem, izvērst jebkādus būvniecības darbus a/s Ventbunkers.
 
Tieši tāpat a/s Ventspils nafta nav nekādu plānu šādas utopiskas celtiniecības rezultātā ļaut a/s Ventbunkers vai jebkam citam veikt savienošanu ar a/s Ventspils nafta meitas uzņēmuma SIA LatRosTrans dīzeļdegvielas cauruļvadu, kurš pienāk uz SIA Ventspils nafta termināls jau minētajā adresē Talsu ielā 75, Ventspilī.
 
Jebkurā gadījumā a/s Ventspils nafta īstenos savu īpašumu tiesiskās aizsardzības pasākumus gadījumā, ja tās īpašumi tiks apdraudēti ar svešas būvniecības meģinājumiem vai kā citādi.  
 
 
A/s Ventspils nafta ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitas sabiedrībās, veicinot koncerna kopējās vērtības un katras atsevišķās meitas sabiedrības vērtības pieaugumu. A/s Ventspils nafta koncerna darbība vērsta šādos virzienos: naftas un naftas produktu pārkraušana; naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem; kuģošanas bizness.
 
 
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr.: +371 67229182;
 
Pielikumi