Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” rūpniecisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtās investē 2.5 milj. latu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-06-04 16:57:35
Versijas komentārs
Teksts Šodien, 4. jūnijā, Pasaules Vides dienas priekšvakarā AS „Grindeks” atklāj jaunas rūpniecisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kurās īstenots bioloģiskās attīrīšanas princips un uzstādītas modernākās tehnoloģijas. Bioloģiskās attīrīšanas princips ir modernākais un ķīmiskajā rūpniecībā videi draudzīgākais notekūdeņu attīrīšanas veids. Kopumā projektā tika investēti 2,5 miljoni latu.

Svinīgajā atklāšanā piedalījās LR Vides ministrs Raimonds Vējonis, AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis.

„Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Tehnoloģiski modernās attīrīšanas iekārtas ir mērķtiecīgi plānots investīciju projekts, lai, palielinot ražošanas jaudas, mēs ne tikai nodrošinātu „Grindeks” apgrozījuma pieaugumu, bet arī efektīvi rūpētos par apkārtējās vides aizsardzību. Tikai stabili, tālredzīgi domājoši uzņēmumi var atļauties mūsdienīgākos, videi draudzīgākos risinājumus un tik vērienīgas – 2.5 milj. latu investīcijas. ”

„Grindeks” rūpniecisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtu būvniecība tika realizēta divu gadu laikā. Slēgtā tipa attīrīšanas iekārtas ir kompaktas, nodrošina stabilus attīrīšanas procesus un mazina kaitīgo atkritumu saskari ar apkārtējo vidi. Iekārtas garantē efektīvu specifisko farmaceitiskās ražošanas notekūdeņu atsārņošanu un novērš potenciālo kaitējumu videi. Attīrīšanas iekārtās ir izveidota arī laboratorija, kurā tiek veiktas notekūdeņu analīzes.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „„Grindeks” ir līderis daudzās, ar rūpnieciskās tehnoloģijas attīstību saistītās jomās un vienmēr ir bijis paraugs citiem uzņēmumiem darba kvalitātes un vides aizsardzības jautājumos. Rūpniecisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtu koncepcija ir šobrīd viena no modernākajām un apstiprina, ka farmaceitiskā rūpniecība un uzņēmuma augšupeja ir savienojama ar saudzīgu attieksmi pret dabu.”

„Zaļā domāšana” un vides aizsardzības iniciatīvas rada biznesa iespējas – nākotnē attīrīšanas iekārtu laboratorijā „Grindeks” plāno attīstīt un paplašināt notekūdeņu pētniecību un sniegt notekūdeņu attīrīšanas modelēšanas pakalpojumus citiem rūpniecības uzņēmumiem.

Attīrīšanas iekārtu tehnoloģisko projektu izstrādāja zviedru uzņēmums „AnoxKaldnes”, kam ir nozīmīga pieredze specifisko farmācijas notekūdeņu attīrīšanas projektu realizācijā citiem lieliem farmācijas uzņēmumiem. Celtniecības darbus veica Latvijas būvfirma „Ekotehnoloģijas”.


Par „Grindeks”

„Grindeks”ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

Lai uzzinātu vairāk par „Grindeks”, apmeklējiet www.grindeks.lv!


Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi
NAI_faktu_ lapa_290509.doc (70.50 kB)