Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS ELKO Grupa sāk sadarbību ar jauno partneri Lenovo portatīvo datoru izplatīšanai Ukrainā
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-06-10 16:12:25
Versijas komentārs
Teksts
Viens no vadošajiem IT produktu un komponenšu vairumtirgotājiem Austrumeiropā, Latvijas lielākais uzņēmums AS ELKO Grupa ir kļuvis par personālo datoru ražotāja Lenovo portatīvo datoru oficiālo izplatītāju Ukrainā.
Lai saviem klientiem piedāvātu vēl daudzveidīgāku produktu portfeli un konkurētspējīgākas cenas, ko sniedz oficiālā produkcijas izplatītāja statuss, uzņēmuma ELKO Grupa plašajam sadarbības partneru lokam pievienojies jauns portatīvo datoru piegādātājs – Lenovo, kas ir viens no pasaules vadošajiem personālo datoru ražotājiem, kurš piedāvā augstas kvalitātes portatīvos datorus par patērētājam pieejamām cenām.
„ELKO Grupa ir pasaulē pazīstams IT produktu izplatītājs ar labu reputāciju un bagātīgu pieredzi portatīvo datoru segmentā. Mums ir pamats uzskatīt, ka ciešā sadarbība starp uzņēmumiem ELKO Grupa un Lenovo, kā arī mūsu biznesa partneru centieni veicinās kopīgā biznesa izaugsmi Ukrainas tirgū. Tādējādi arī veicinot IT industrijas strauju attīstību Ukrainā, un, neapšaubāmi, tas būs vērtīgs ieguvums mums visiem!” teica Weijian Zhou, Lenovo pārstāvniecības vadītājs Ukrainā.
Uzņēmuma ELKO Grupa Distribūcijas direktors Ilgonis Inspēters, komentējot parakstīto distribūcijas līgumu, uzsvēra: „Kompānija Lenovo pārņemot IBM personālo datoru biznesu, kļuva par trešo lielāko personālo datoru piegādātāju pasaulē, turpinot tā labākās tradīcijas. ELKO Grupa augstu vērtē jaunā partnera līdera spējas apvienojumā ar vislabāko biznesa praksi. Mūsdienu tirgū tieši šādam zīmolam ir labas attīstības iespējas. Lenovo produkciju mēs vērtējam kā augstas kvalitātes preces par Ukrainas tirgum pieņemamām cenām».
Lenovo
Lenovo rūpīgi strādā pie tā, lai radītu īpašas konstrukcijas personālos datorus. Lenovo biznesa pamatā ir novatorisms, darbības efektivitāte un klientu apmierinātība, kā arī vēlme investēt strauji augošos tirgos. Uzņēmums, kas izveidojās, Lenovo grupai pārņemot bijušo IBM personālo datoru nodaļu, attīstās, ražo un pārdod uzticamus, augstas kvalitātes, drošus un viegli lietojamas tehnoloģijas produktus un pakalpojumus visā pasaulē. Lenovo galvenie izpētes centri atrodas Jamato (Japāna); Pekinā, Šanhajā un Šenhenā
(Ķīna) un Raleihā (Ziemeļkarolīna). Papildus informācija Lenovo mājas lapā www.lenovo.com.
 
ELKO Grupa
AS ELKO Grupa dibināta 1993. gadā. ELKO Grupa ir Latvijas lielākais uzņēmums un kopš 2007. gada strādā ar vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru lielu gada apgrozījumu. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS.
Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 80 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 6300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 9000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem - Acer, Intel, Seagate, Samsung, Sony, TomTom, Western Digital un citiem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 340 cilvēki. AS ELKO Grupa pieder vairākām fiziskām personām, kā arī AS IT Investīcijas, investīciju fondam Amber Trust un East Capital Asset Management saistītajiem investīciju fondiem.
 
Papildu informācija:
Kristīne Saulriete
AS ELKO Grupa
Mārketinga un komunikāciju direktore
Tālrunis: + 371 6709 3214
Fakss: + 371 6709 3299
Pielikumi