Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Trasta komercbanka sper nākamo soli Vidusāzijā
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-15 17:48:57
Versijas komentārs
Teksts

Trasta komercbanka (ТКВ) piedalījās Latvijas valsts vizītē Tadžikistānā un veiksmīgi pabeidza savas pārstāvniecības reģistrāciju Dušanbē.
 
No 10.-14.jūlijam Latvijas prezidents Valdis Zatlers apmeklēja Tadžikistānu kopā ar uzņēmēju delegāciju, kurā piedalījās Trasta komercbankas vadība (valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze un valdes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Ziemelis). Abu valstu prezidenti un uzņēmēji apsprieda starpvalstu ekonomisko sakaru attīstības iespējas.

13.jūlijā Dušanbē noritēja Latvijas-Tadžikistānas uzņēmēju biznesa forums, kuru atklājot Latvijas prezidents atzīmēja, ka tādām ekonomikas nozarēm kā loģistika, pārtikas produktu ražošana, celtniecība, kokapstrāde, metālapstrāde, finanšu serviss un citas ir liels potenciāls Latvijas un Tadžikistānas eksporta-importa attiecību veicināšanā.

Tiekoties ar Valdi Zatleru, Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons uzsvēra Latvijas bagāto pieredzi banku sektora attīstībā un aicināja Latvijas pusi pieredzes apmaiņai un sadarbībai finanšu jomā. Tieši valsts vizītes pirmajā dienā, 10.jūlijā, Latvijas vecākā privātā banka Trasta komercbanka reģistrēja savu pārstāvniecību Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbē. Pēc Tadžikistānas Nacionālās bankas atļaujas saņemšanas, TKB nostiprinās savas pozīcijas Vidusāzijā, atverot šajā reģionā jau otro bankas pārstāvniecību (kopš 2004.gada TKB ir pārstāvniecība Kazahstānā).

Trasta komercbankas valdes priekšsēdētājs G.Grieze: "Tadžikistānas banku sektorā ir vēl daudz neizmantota potenciāla attīstībai, un šobrīd pastāv visi priekšnoteikumi tā realizācijai. Esam gatavi dalīties savā pieredzē darbā un jaunu finanšu instrumentu ieviešanā. Atzīmēšu, ka TKB šādas pieredzes ir tiešām daudz - tā ietver pirmās internetbankas izveidošanu Baltijā, efektīvas starptautiskā faktoringa divfaktoru sistēmas ieviešanu, trasta operāciju veikšanu un daudz ko citu. Savukārt Tadžikistānas bankām ir vērā ņemama pieredze sadarbībā ar Āzijas bankām un to klientiem – tātad te ir abpusēja ieinteresētība.

Mums un mūsu klientiem ir interese par biznesa attīstību Tadžikistānā. Latvijas uzņēmējiem tā ir iespēja palielināt eksportu, Tadžikistānas kompānijām - iziet Eiropas tirgū. Latvija var veiksmīgi izmantot savu izdevīgu ģeogrāfisko izvietojumu un nodibinātos kontaktus, lai kļūtu par Vidusāzijas uzņēmējiem pievilcīgu reģionu ".

Jūlija Jurgele
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 67027785

Pielikumi