Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Parex bankas padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēl Andžu Ūbeli
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-16 13:34:32
Versijas komentārs
Teksts
Trešdien, 15. jūlijā, par Parex bankas padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieku ārvalstu finanšu līdzekļu koordinācijas jautājumos Andžu Ūbeli. Viņš ir bankas padomes priekšsēdētājs kopš 2008. gada 23. decembra. Savukārt par padomes priekšsēdētāja vietnieku iecelts Maikls J. Borks (Michael J. Bourke).
 
A.Ūbelis Lielbritānijā ieguvis maģistra grādu ekonomikā, iepriekš Francijā absolvējis maģistra programmu Eiropas tiesībās un starptautisko attiecību programmu Latvijas Universitātes. Kopš 2004.gada A. Ūbelis ir Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks. Vairāk kā 10 gadu karjeras laikā Latvijas valsts pārvaldē A. Ūbelis ieņēmis virkni amatu, kas saistīti ar ES finansējuma vadību un Eiropas integrācijas jautājumiem. Šobrīd A. Ūbelis ir arī Latvijas direktores Eiropas investīcijas bankas Direktoru valdē vietnieks.
 
Maikls J. Borks ilgu laiku ir bijis Rietumu bankas prezidents. M. Borkam ir darba pieredze tādās starptautiskās finanšu institūcijās kā Īrijas Centrālā Banka, Starptautiskais Valūtas fonds un NCB Grupa. M. Borks ir sertificētu grāmatvežu asociācijas (FCCA) biedrs.
 
Parex bankas padomes sēdes tika lemts arī par izmaiņām padomes reglamentā, bankas restrukturizācijas stratēģiju, uzklausīts Parex bankas valdes ziņojums par bankas aktuālo finanšu situāciju, kā arī citi jautājumi.
 
Kā ziņot iepriekš, 29.jūnijā notika Parex bankas kārtējā akcionāru sapulce, kurā tika ievēlēta jauna bankas padome. Saskaņā ar akcionāru sapulces lēmumu, akciju sabiedrības Parex banka padome ir ievēlēta šādā sastāvā –Andžs Ūbelis, Maikls J. Borks Lorencs Filips Adamss (Laurence Phillips Adams), Kaspars Āboliņš un Karls Hakans Kalakers (Carl Hakan Kallaker).
Lorencs Filips Adamss, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvis, ir jurists ar specializāciju banku sektorā un 25 gadu darba pieredzi finanšu sektorā. L. Adamss ir strādājis tādās ārvalstu finanšu institūcijās kā ABN AMRO Bank un Citibank.
Kasparam Āboliņam ir plaša pieredze valsts pārvaldē un Valsts interešu pārstāvniecībā, kopš 2008. gada jūnija viņš pārstāv Latvijas Republikas intereses Ziemeļu investīciju bankas direktoru padomē, ieņemot Direktoru valdes direktora vietnieka amatu. K.Āboliņš kopš 2006. gada pilda Valsts kases pārvaldnieka pienākumus, kas ietver valsts pārvaldes iekārtas likumā noteikto tiešās valsts pārvaldes iestādes vadītāja funkciju un Valsts kases nolikumā noteikto funkciju veikšanu.
 
Karlam Hokanam Šellokeram (Carl Hakan Kallaker) ir plaša pieredze starptautiskajās banku lietās, kā arī Latvijas banku sektorā. 1999.gadā ERAB un Latvijas Banka iecēla K.H.Šellokeru par Rīgas Komercbankas vadības konsultantu Centrālās un Austrumeiropas rehabilitācijas un restrukturizācijas jautājumos. No 1999. līdz 2001. gadam viņš bija Pirmās Latvijas Komercbankas (Norddeutsche Landesbank grupa) Prezidents un Valdes priekšsēdētājs, kam sekoja vecākā konsultanta pienākumi Norddeutsche Landesbank, NORD/LB Hannoverē. Šobrīd K.H.Šellokers strādā PIRMA AB un sniedz konsultācijas Baltijas, Ziemeļvalstu un NVS finanšu institūcijām. K.H.Šellokers ieguvis Ekonomikas Maģistra grādu Gēteborgas Universitātes Biznesa un Ekonomikas Skolā.
Parex bankas padomes locekļi nav balsstiesīgu Parex bankas akciju turētāji.
Sīkākai informācijai:
Irēna Miziša
Investoru attiecību nodaļas vadītāja
Tālrunis: 6 777 8565
 
 
Pielikumi