Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka apkopojusi pirmā pusgada rezultātus
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-20 11:19:53
Versijas komentārs
Teksts
Atbilstoši Parex bankas neauditētajiem finanšu rezultātiem 2009. gada 30. jūnijā bankas kredītportfelis bija 1,63 miljardi latu, noguldījumi - 1,64 miljardi latu, kopējie aktīvi bija 2,70 miljardi latu, savukārt kapitāla un rezervju apjoms 2009. gada jūnija beigās sasniedza 183,6 miljonus latu.
 
Šajā laika periodā veikta sindicēto kredītu restrukturizācija, klientu bāzes stabilizācija, parakstīts līgums ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku par tās kļūšanu par mazākuma akcionāru, kā arī būtiski samazinātas bankas administratīvās izmaksas – kopējais samazinājums ir 12,5 miljoni latu un līdz gada beigām plānots sasniegt 30 miljonu latu ekonomiju. Turklāt grupa plāno ieekonomēt 2,7 miljonus latu, pārceļoties uz jaunajām telpām un atbrīvojot 11 ēkas Rīgā. Pirmajā pusgadā veikta bankas kapitāla palielināšana, sasniegta atbilstoši normatīvajām prasībām nepieciešamā bankas likviditāte un kapitāla pietiekamība. Banka pusgadā ir piesaistījusi vairāk kā septiņus tūkstošus jaunu klientu, īpaši privātpersonu, mazo un vidējo uzņēmumu sektorā.
 
Veicot detalizētu aktīvu izvērtējumu un veidojot tiem atbilstošus uzkrājumus, šī gada pirmo pusgadu Parex banka noslēdza ar kopējiem neto zaudējumiem 44,5 miljonu latu apmērā, t.sk., izveidoti uzkrājumi aktīvu vērtības samazinājumam 46,6 miljonu latu apmērā. Savukārt, par noguldījumiem bankā Parex banka Valsts kasei procentu maksājumos pirmajā pusgadā samaksājusi 20,5 miljonus latu.
 
Parex banka turpinās rūpīgi sekot līdzi aktīvu kvalitātei, lai arī turpmāk samazinātu iespējamos zaudējumus no aktīvu vērtības samazināšanās. Papildus tam bankā izveidota struktūra darbam ar problemātiskajiem kredītiem, lai kopā ar klientiem meklētu abpusēji izdevīgākos risinājumu pašreizējā ekonomiskajā situācijā.
 
Par Parex banku:
 
Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 95,3% akciju turētājs ir Privatizācijas aģentūra.
 
Papildu informācija:
Irēna Miziša
Investoru attiecību nodaļas vadītāja
Tālr.: 6 777 8565
Pielikumi