Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Padomes un Valdes paziņojums
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-09-04 15:12:27
Versijas komentārs
Teksts

Pastāvošās pasaules krīzes asptākļos viens no galvenajiem reālās eksporta ražošanas sfēras negatīvajiem faktoriem ir apgrozāmo līdzekļu deficīts, kurš radās veiksmīgo gadu pārprodukcijas, pagaidu patērētāju pieprasījuma krituma un ar to un citiem faktoriem izraisītā disbalansa starp norēķinu termiņiem par izejmateriāliem un gatavo produkciju rezultātā.

Apgrozāmo līdzekļu deficītu kā būtisku faktoru atzīmē visa Latvijas reālās ražošanas kopiena (skat. laikrakstu „Bizness&Baltija” 26.08.2009. numuru 145).

Šis apgrozāmo līdzekļu deficīts ir par iemeslu tam, ka akciju sabiedrība „Ditton pievadķēžu rūpnīca” ir spiesta atteikties no atsevišķiem pasūtījumiem sakarā ar neiespējamību nodrošināt tos ar izejmateriāliem.

Tai pašā laikā, pateicoties AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” nosvērtai un korektai politikai attiecībās ar partneriem krīzes apstākļos un menedžmenta centieniem, mums izdevās ne tikai saglabāt šos partnerus, bet arī saņemt piedāvājumu kopumu par izejmateriālu iegādi ar pastāvošajai tirgus konjuktūrai unikāliem cenu nosacījumiem. Vienlaicīgi Valde un Padome atzīmē krituma izbeigšanos un zināmu AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” produkcijas tirgus stabilizāciju, kas dod pamatu piesardzīgam atdzīvošanās un turpmākam mūsu tirgus pieauguma optimismam jau 2010.gadā.

Labvēlīgās cenu konjunktūras neizmantošana izveidojošos apstākļos radīs būtiskas problēmas uzņēmumam ne tikai tuvākajā perspektīvā, bet arī turpmāk, tā kā mūsu partneru piespiedu pārorientēšanās uz citiem ražotājiem sakarā ar augstu tirgus konservatīvismu var būt neatgriezeniska. Jebkurā gadījumā Padome un Valde būtiski izmainījušos apstākļos nevar garantēt termiņus un mūsu pircēju tirgus atjaunošanos, un sekojoši – uzņēmuma darbību.

Ņemot vērā augstākminēto un AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” 09.01.2009. akcionāŗu pilnsapulces lēmumus, kā arī pamatojoties uz Latvijas valdības deklarēto eksporta ražošanu atbalsta programmu (AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” eksporta produkcijas daļa sastāda 98%), kas tiek finansēta no uzņēmējdarbības valsts atbalsta līdzeļiem, Eiropas Savienības un Starptautiskā valūtas fonda finanšu palīdzības, un izdotajiem programmu reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” pēc attiecīgām konsultācijām ir iesniegumi pieteikumu VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” mērķaizdevuma saņemšanai – apgrozāmo līdzekļu mērķpapildināšanai izejmateriālu iegādei. Mēs esam ņēmuši vērā, ka ar valdības deklarācijām un augstākminētajiem normatīvajiem aktiem Latvijas sabiedrība ir pilnvarojusi tieši VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” finasēt valsts atbalstu no augstākminētajiem fondiem. Tāpat mēs garantējam pilnīgu valsts atbalsta izmantošanas caurskatāmību, kas vērsta tikai un vienīgi uz izejmateriālu iegādi.

AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” iesniegto dokumentu kopums VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” kredītkomitejā ir guvis atbalstu un akceptu kredīta līdzekļu izsniegšanai augstāk norādītajiem mērķiem. No VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” fondiem saņemamā eksportējošas ražošanas atbalsta apmērs tiek precizēts. Valsts atbalsts radīs būtisku nozīmi uzņēmuma saglabāšanai un attīstībai.

Informācija paziņota saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 58.panta normām attiecībā uz akciju sabiedrības, kuras finanšu instrumenti iekļauti AS „NASDAQ OMX” regulētajā tirgū (Otrais saraksts), būtiskas informācijas atklāšanu.

 

B.Matvejevs

Padomes priekšsēdētājs

 

E.Zavadskis

Valdes priekšsēdētājs

Pielikumi