Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Baltikums Bankas koncerna finanšu rezultāti 2009. gada pirmajā pusgadā
Emitents Akciju komercbanka ''Baltikums'', AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-09-22 09:51:51
Versijas komentārs
Teksts

Starptautiskā audita kompānija KPMG Baltic ir veikusi koncerna AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” (Baltikums Banka) auditu. 

2009. gada 1. pusgadā turpinājās Baltikums Banka stabila izaugsme, ko raksturo galveno finanšu rādītāju pieaugums un bankas pozīciju nostiprināšanās izvēlētajās darbības nišās.
 
Konservatīva risku pārvaldība, stratēģisko mērķu nemainība un ilgstošu savstarpējo attiecību dibināšana ar klientiem – tās ir dinamiski augošās mūsdienīgās Baltikums Bankas panākumu trīs sastāvdaļas.
 
Deviņu gadu laikā banka ir veiksmīgi attīstījusi savu reģionālo tīklu. Pašlaik banka veiksmīgi darbojas Rīgā, Limasolā, Kijevā un Almati, kā arī tai ir pārstāvniecības Krievijā un Azerbaidžānā ar tās mātes uzņēmuma Baltikums Bankas Grupas starpniecību.
 
Par pirmā pusgada svarīgāko notikumu kļuva bankas filiāles Kiprā atvēršana un veiksmīga darbība. Koncernā ietilpstošā Baltikums Banka šogad veiksmīgi dzēsa otrās emisijas obligācijas un pēc savas iniciatīvas pakāpeniski turpināja izpirkt no finanšu tirgus bankas iepriekš emitētās publiskās obligācijas.
 
Finanšu rezultāti
 
Baltikums Bankas koncerna peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 1,67 miljoni latu. Koncerna aktīvi šā gada 30. jūnijā bija 103,8 miljonu latu apmērā. Jūnija beigās Baltikums Bankas koncerns kredītos bija izsniedzis 27,2 miljonus latu kredītos, kā arī noguldījumos piesaistījis 74,76 miljonus latu
 
Šādi rezultāti 2009. gadā, kad pasauli un Latviju turpina plosīt nebijusi krīze un nestabilitāte, ir iespējami, pateicoties precīzi izstrādātajai bankas darbības stratēģijai un profesionālai bankas komandai. Neraugoties uz aktīvu samazinājumu, kas ir pamatots ar bankas klientu darbības apgrozījuma kritumu, Baltikums Banka ir viena no 10 Latvijas bankām, kas turpina strādāt ar peļņu, palielinās atvērto klientu kontu skaits, paaugstinās operāciju efektivitāte, tiek ieguldīti līdzekļi informācijas tehnoloģijās un bankas starptautiskā tīkla paplašināšanā. Koncerns saskata perspektīvas jaunu virzienu apguvē un esošo pilnveidošanā, jo krīzes ietekmē samazinās konkurence.
 
Baltikums Bankai joprojām ir ļoti augsti likviditātes un bilances struktūras rādītāji, un augstā kapitāla pietiekamība vairāk nekā divas reizes pārsniedz kontrolējošo institūciju noteikto. Kapitāla pietiekamības rādītājs veido 16,44% (LR Finanšu un kapitāla tirgus komisijas prasības – vismaz 8%).
 
Galvenie sasniegumi
 
Pašlaik Baltikums Banka koncentrējas uz trim darbības pamatvirzieniem: Private Banking, Corporate Banking un Wealth Management.
 
Baltikums Banka 2009. gada pirmajos 6 mēnešos ir ieviesusi privātbaņķieru institūciju, kas sekmē jau iepriekš veiksmīgi aizsākto un par prioritāru atzīto Private Banking pakalpojumu attīstību. Tagad Baltikums Bankā darbojas jauna pārdošanas un klientu apkalpošanas profesionāļu komanda, un šajā laikā plānotā investīcijas bankas produktu un pakalpojumu pārdošana jau ir devušas pirmos rezultātus.
 
Baltikums Banka ir saņēmusi Kipras Centrālās bankas atļauju piedāvāt savus pakalpojumus Kiprā pēc brīvās konkurences principiem. Gada sākumā veiksmīgu darbību uzsākušās bankas filiāles klienti Kiprā tagad varēs izmantot pilnu bankas produktu, pakalpojumu un risinājumu klāstu gan bankas ikdienas apkalpošanā, gan Corporate Banking, Private Banking un Investment Banking pakalpojumus, gan norēķinu karšu programmas līdz pilnvērtīgai apkalpošanai darbam finanšu tirgos bez jebkādiem ierobežojumiem.
 
Koncerns pastāvīgi pilnveido savu biznesa modeli, ieviešot jaunākās tehnoloģijas un metodoloģiju. Taču mūsu filozofija un pieeja biznesam paliek nemainīgi. Baltikums Banka ir neatkarīga privātbanka un ģimenes bizness. Koncernam ir Latvijas izcelsme, un tās mērķis ir pievienoties Eiropas Savienības vadošajām neatkarīgajām privātbankām, sniedzot mūsdienīgus un pieprasītus bankas produktus, pakalpojumus un risinājumus biznesa attīstībai, kā arī mūsu klientu kapitāla saglabāšanai un vairošanai.
 
Baltikums Banka ir pazīstama ar savu konsekvenci sekmīgu un abpusēji izdevīgu savstarpējo attiecību dibināšanu un attīstību ar klientiem. Lielu uzmanību pievēršot pētījumiem un jaunām izstrādēm, mēs radām produktus, pakalpojumus un risinājumus, kas ir pieprasīti, pirmkārt, tāpēc, ka tie visi ir radīti klientu interesēs un ir mūsu atbilde viņu vajadzībām un vēlmēm. Baltikums Banka tika dibināta kā komercbanka, un tās uzņēmēja gars ir tuvs klientiem: privātuzņēmējiem, turīgām personām un profesionāliem investoriem.
 
Turklāt bankas mērķis ir ne tikai sniegt klientiem profesionālu un kvalitatīvu apkalpošanu, bet arī kopīgi veidot biznesa, kapitāla, aktīvu un risku pārvaldīšanas infrastruktūru, kas papildus finansiālajam ieguvumam spēs nodrošināt mūsu klientiem vairāk stabilitātes un drošības par nākotni gan sev, gan saviem tuviniekiem, gan partneriem. Šeit mēs redzam savu kā privātbaņķieru atbildību.
 
Mūsu vērtības paliek nemainīgas tāpat kā agrāk: neatkarība un objektīva attieksme, drošība, atbildība un mūsu klientu interešu pilnīga aizsardzība. Mēs pateicamies visiem mūsu klientiem par sadarbību un uzticību šajā sarežģītajā laikā un ceram uz turpmāku kopēju un veiksmīgu biznesu nākotnē.
 
Meitas uzņēmumi
 
Baltikums Bankas koncernā ietilpst ASIPS „Baltikums Asset Management”, SIA „Baltikums Līzings”, SIA „Baltikums Direct”, SIA „Konsulting Invest”, ООО «Балтикумс Траст» (Kijeva), ООО «Балтикумс Траст» (Sanktpēterburga), OOO „Baltikums Trast” (Maskava) un AAS „Baltikums”. Koncernā ietilpstošo uzņēmumu kopējā peļņa pirmajā pusgadā ir 770 tūkst. latu, bankai atsevišķi – 901 tūkst. latu, bet koncernam kopā – 1,67 milj. latu.
 
Par Baltikums Bankas koncernu
Baltikums Banka ir Latvijas banku grupas Baltikums Bankas Grupa sastāvdaļa un 100% pieder Latvijas uzņēmumiem – grupas akcionāru ģimenes holdingiem. Baltikums Bankas mērķis – pievienoties Eiropas Savienības vadošajām neatkarīgajām privātbankām, sniedzot mūsdienīgus un pieprasītus bankas produktus, pakalpojumus un risinājumus biznesa attīstībai, kā arī mūsu klientu kapitāla saglabāšanai un vairošanai.
 
Uldis Zandars
AS „Akciju komercbanka „Baltikums””
Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītājas vietnieks
Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536
Pielikumi