Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls deviņos mēnešos pārkrauj 8,5 miljonus tonnu naftas un naftas produktu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-16 17:04:08
Versijas komentārs
Teksts

 

Publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība SIA Ventspils nafta termināls 2009.gada deviņos mēnešos pārkrāvusi kopumā 8,5 miljonus tonnu naftas un naftas produktu. Šie rezultāti uzskatāmi par veiksmīgiem, ņemot vērā ārējos faktorus, kas pēdējos trīs mēnešos būtiski ietekmējuši SIA Ventspils nafta termināls darbību, – starptautiskā tirgus struktūru un maģistrālā naftas produktu cauruļvada Polocka-Ventspils plānotos remontdarbus Baltkrievijas teritorijā.
 
2009.gada janvārī–septembrī SIA Ventspils nafta termināls visvairāk pārkrauta pa naftas produktu cauruļvadu un dzelzceļu piegādātā dīzeļdegviela – 6,3 miljoni tonnu, pa dzelzceļu transportētais dažādu marku autobenzīns un citi naftas produkti – 1,7 miljoni tonnu, bet jēlnafta un naftas produkti, kas atvesti pa jūras ceļu, – 0,5 miljoni tonnu.
 
SIA Ventspils nafta termināls pārkraušanas rezultātus 2009.gadā jūtami ietekmē tirgus struktūra, kā arī maģistrālā naftas produktu cauruļvada remontdarbi Baltkrievijas teritorijā, plānveidīgi rekonstruējot to pēc 2007.gada pavasarī notikušās avārijas, lai novērstu iespējamos plīsumus, avārijas situācijas un ekoloģisko apdraudējumu apkārtējai videi – tostarp Latvijas Republikas teritorijā. Plānots, ka cauruļvada remontdarbi Baltkrievijā turpināsies līdz pat 2009.gada beigām.
 
“Šajā situācijā SIA Ventspils nafta termināls darbība jāvērtē kā efektīva un sasniegtie pārkraušanas apjomi – kā ļoti pozitīvi,” uzsver termināļa ģenerāldirektors Larss Panclafs (Lars Pantzlaff). Turklāt jāņem vērā, ka līgums ar ārvalstu investoru – starptautiskās naftas un gāzes korporācijas Vitol Group uzņēmumu – garantē SIA Ventspils nafta termināls regulārus finansiālos ienākumus ari gadījumos, ja netiek sasniegts iepriekšprognozētais pārkraušanas līmenis.
 
SIA Ventspils nafta termināls nodrošina stabilu pārkraušanas apjomu – vairāk nekā 10 miljonu tonnu naftas un naftas produktu gadā – kopš 2007.gada, kad uzņēmums atsāka dīzeļdegvielas pieņemšanu no naftas produktu cauruļvada un uzsāka pilnvērtīgu sadarbību ar a/s Ventspils nafta un SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieku Vitol Group. Patlaban uzņēmums turpina nostiprināt SIA Ventspils nafta terminālskā Baltijas reģiona modernākā naftas un naftas produktu pārkraušanas kompleksapozīcijas, veidojot tā darbību pēc līdzīgiem principiem kā citos Vitol Group koncernā ietilpstošos uzņēmumos visā pasaulē.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr.: +371 67229182;
 
Pielikumi