Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Irākas speciālisti iepazīst SIA Ventspils nafta termināls pieredzi labas vides pārvaldības jomā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-19 10:29:41
Versijas komentārs
Teksts

 

Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrību naftas un naftas pārkraušanas uzņēmumu SIA Ventspils nafta termināls šodien, 2009.gada 19.oktobrī, apmeklēs Irākas Kurdistānas reģiona Vides ministrijas delegācija 35 cilvēku sastāvā, lai iepazītos ar SIA Ventspils nafta termināls pieredzi labas vides pārvaldības jomā. Vides aizsardzības un pāvaldības apmācības kursus Kurdistānas Vides ministrijas pārstāvjiem rīko Latvijas Republikas Vides ministrija sadarbībā ar vides konsultāciju kompāniju SIA Venteko, atzīstot SIA Ventspils nafta termināls augstos vides aizsardzības sistēmas standartus par lielisku piemēru labai vides pārvaldības organizācijai.   
 
Uzskatāmākais apliecinājums SIA Ventspils nafta termināls reālajai darbībai vides jautājumu kompleksā, pastāvīgā un veiksmīgā risināšanā ir uzņēmuma jau ilgstoši nodrošinātā vides pārvaldības sertifikācija – atbilstoši starptautiskā vides vadības standarta ISO 14001 prasībām termināļa darbība tiek sertificēta jau kopš 2000.gada. Noteiktos laikposmos nepieciešamās pārsertifikācijas procedūras tiek atkārtotas, ņemot vērā jaunākās vides aizsardzības normas, pārskatot un pilnveidojot uzņēmuma kvalitātes un vides procedūras, vēlreiz apzinot vides aspektus visos termināļa darba procesos un iesaistot katrā konkrētajā procesā uzņēmumā strādājošos darbiniekus utt.
 
„SIA Ventspils nafta termināls vides politikas pamatā nav no malas uzspiesti standarti vai normatīvi – mūsu uzņēmums jau ilgstoši uzņēmies pašiniciatīvu vides jautājumu maksimāli efektīvai risināšanai. Piemēram, gruntsūdens un gaisa kvalitātes menedžments terminālī tika ieviests, pirms šie jautājumi valstiskā līmenī bija definēti kā vides kvalitātes normatīvi. Mēs esam apņēmušies ne tikai paši pildīt virkni vides aizsardzības uzdevumu – izzināt un samazināt uzņēmuma nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, nodrošināt uzņēmuma darbības atbilstību augstākajiem vides standartiem, izglītot un veicināt darbinieku iesaistīšanos vides politikas realizācijā –, bet arī aicināt savus sadarbības partnerus izmantot videi draudzīgas tehnoloģijas, preces un pakalpojumus,” uzsver SIA Ventspils nafta termināls Vides un darba aizsardzības dienesta direktors Povils Paupars (Povilas Pauparas).
 
SIA Ventspils nafta termināls vides politikas realizāciju organizē ar vides aizsardzības struktūrvienības palīdzību. Uzņēmumā darbojas vides kvalitātes un drošības laboratorija, kas apgādāta ar pasaules standartiem atbilstošu aparatūru. Termināla vides  jautājumu koordinētai un efektīvai risināšanai ir izstrādāta un ik gadu tiek aktualizēta vides pārvaldības programma, kas ietver tādus daudzpusējus pasākumus kā tehnoloģisko procesu drošības līmeņa saglabāšana, veicot regulārus ieguldījumus infrastruktūrā, funkcionējošās vides monitoringa sistēmas pilnveidošana, piesārņoto vietu attīrīšana un atveseļošana, kvalitātes un vides pārvaldības sistēmas pilnveidošana, kā arī sabiedrības informēšana par SIA Ventspils nafta termināls sasniegumiem vides pārvaldības jomā.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol Group sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
 
 
 
    
      A/s Ventspils nafta
     Sīkākai informācijai –
     Gundega Vārpa,
     sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
     tālr.: +371 67229182;
     e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
     www.vnafta.lv
     www.vnt.lv
 
 
 
 
Pielikumi