Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AP Anlage & Privatbank AG turpina strādāt ar peļņu un piesaistīt jaunus klientus
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-28 09:21:17
Versijas komentārs Ir veiktas izmaiņas pēdējā rindkopā (Parex banka iegādājās Šveices AP Anlage und Privatbank AG 2004. gadā).
Teksts
 
2009.gada pirmajos deviņos mēnešos Parex bankas meitas uzņēmuma - Šveices bankas AP Anlage & Privatbank AG - neauditētā neto peļņa bija 400 tūkst. Šveices franku (jeb aptuveni 183 tūkstoši latu), un šī gada laikā tā palielinājusi klientu skaitu par 11%.
 
Bankas rīkotājdirektora vietnieks Valērijs Hudorožkovs norāda: “Pozitīvie finanšu rādītāji ir būtisks sasniegums laikā, kad banku sektors piedzīvo krīzi. Bankas izaugsmi nodrošinājusi stabila klientu un komisijas ienākumu bāze, ko bankai izdevās saglabāt krīzes laikā, kā arī efektīvā investīciju politika. Nākotnē turpināsim stiprināt bankas biznesa modeli, ieviešot jaunus produktus, kas klientiem nodrošinās vēl augstāka līmeņa finanšu risinājumus. Kā vidēja termiņa mērķi esam noteikuši turpmāku izaugsmes nodrošināšanu, kas balstīta uz esošo klientu lojalitātes saglabāšanu, pakalpojumu dažādības un augsta apkalpošanas servisa nodrošināšanu.”
 
Šveices banka Anlage & Privatbank AGpiedāvā augsta līmeņa privātā kapitāla pārvaldīšanas un privātbaņķieru pakalpojumus, piedāvājot individualizētu un elastīgu pieeju katram klientam un viņa vajadzībām.
 
Kā iepriekš ziņots, lēmumspar darījuma izbeigšanu ar Latvijas Krājbanku par Šveices bankas AP Anlage & Privatbank AG akciju iegādi tika pieņemts, jo Latvijas Krājbanka nav izpildījusi dažus svarīgus pirkuma līguma nosacījumus. Saskaņā ar akciju pirkuma līgumu Parex banka ir atmaksājusi daļu Latvijas Krājbankas iemaksātāspirkuma maksas 3 miljonu eiro apmērā.
 
2008. gada 24. aprīlī starp pusēm noslēgtais līgums par AP Anlage & Privatbank AG iegādi tika vairakkārt pagarināts.
 
AP Anlage und Privatbank AG grupā ieņem stratēģiski svarīgu pozīciju privātā kapitāla pārvaldīšanas segmentā, un jaunie apstākļi ļaus straujāk attīstīt šo biznesa virzienu. Turpmāk investoru piesaiste Šveices bankai notiks tikai kontekstā ar Parex bankas attīstības stratēģiju - bankas galvenie mērķi ir stratēģiskā investora piesaiste, Latvijas valsts noguldījumu atmaksa pēc iespējas īsākā termiņā.
 
Parex banka iegādājās Šveices AP Anlage und Privatbank AG 2004. gadā, tādējādi kļūstot par pirmo Eiropas Savienības jauno dalībvalstu banku, kuras meitas uzņēmums piedāvā banku operācijas Šveicē. Piecu gadu laikā tās aktīvi palielinājušies no 12,2 miljoniem līdz 202 miljoniem Šveices franku, ieskaitot pārvaldīšanā un glabāšanā nodotos aktīvus. Visus gadus, kopš banka ir Parex grupas sastāvā, tā ir strādājusi ar peļņu.
 
 


 

Papildu informācija:

Inga Saleniece

Korporatīvo komunikāciju daļas vadītājas p.i.

Parex banka

Tālr. 67778870 vai 26564629

E-pasts: pr@parex.lv

 

Pielikumi