Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Kopš Parex bankas pārņemšanas stabilizējušies tās finanšu rādītāji
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-11-10 13:07:09
Versijas komentārs Labota Privatizācijas aģentūras daļa kapitālā.
Teksts

Kopš 2008. gada 8.novembra, kad Latvijas valsts kļuva par galveno bankas akcionāru, ir veikti būtiski bankas darbības uzlabojumi, tai skaitā pārtraukts depozītu aizplūdums un stabilizēts noguldījumu apjoms, uzlaboti likviditātes rādītāji, piesaistīti jauni klienti un izstrādāti inovatīvi produkti.

Bankas likviditātes rādītājs 2008.gada nogalē bija 30%, savukārt šī gada oktobrī - 42%. Valsts kasei par noguldītajiem depozītiem, kā arī Privatizācijas aģentūrai par saņemto subordinēto aizdevumu procentu maksājumos ir izmaksāti 41,7 miljoni latu. Gada laikā izstrādāti un klientiem piedāvāti vairāki jauni noguldījumu produkti, tai skaitā FLEX depozīts - noguldījums latos uz noteiktu termiņu ar iespēju konvertēt FLEX depozīta valūtu depozīta termiņa laikā neierobežotu reižu skaitu, 3D krājkonts uzņēmuma naudas plūsmas plānošanai un EXPRESS termiņdepozīts - noguldījums uz noteiktu termiņu ar fiksētu % likmi, kas dod iespēju saņemt nopelnītos procentus jau termiņa sākumā.
 
Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis norāda: “Esam sasnieguši stabilitāti un ar panākumiem strādājam pie jaunu klientu piesaistes, un jaunu produktu izstrādes. Šis gads ir pierādījis, cik mūsu klienti ir bankai lojāli – to apliecina noguldījumu apjoma rādītāji, turklāt šogad esam piesaistījuši būtisku skaitu jaunu klientu un finanšu rādītāju stabilitāte nodrošina labvēlīgāku vidi stratēģiskā investora piesaistei. Šis ir bijis smagu lēmumu gads, tomēr rezultāts ir panākts, jo šobrīd kopējā Latvijas banku sektorā Parex bankas finanšu rādītāju ziņā ne ar ko neatšķiras no citām bankām.”
 
Būtiskākie notikumi, lai uzlabotu bankas finanšu rādītājus, bija šī gada martā veiksmīgi panāktā vienošanās par sindicēto kredītu restrukturizāciju un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas piesaiste, kas bankai sniegusi papildu stabilitāti un izaugsmes perspektīvas.
 
Gada laikā ir veikts vērienīgs darbs izdevumu optimizācijā - būtiski samazinātas administratīvās izmaksas, tai skaitā: par 30% samazinātas personāla izmaksas; komandējumu izdevumi samazināti par 93%; reklāmas, mārketinga un reprezentācijas izdevumi par 85%; transporta izdevumi par 68%; kancelejas izdevumi par 61%; sakaru izdevumi par 28%.
 
Nozīmīgs darbs ieguldīts arī biznesa sakārtošanā, sadalot to trīs galvenajos virzienos – privātpersonu apkalpošana, korporatīvo klientu apkalpošana, un privāta kapitāla pārvalde, nosakot prioritāros attīstības mērķus. Izstrādāts un Eiropas Komisijā iesniegts bankas restrukturizācijas plāns.
 
Par Parex banku:
 
Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 2000 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 73,4% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

 

 

Papildu informācija:

 
Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju daļas vadītājas p.i.
Parex banka
Tālr. 67778870 vai 26564629
E-pasts: pr@parex.lv
Pielikumi