Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par „Grindeks” deviņu mēnešu finanšu rezultātiem
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-11-09 17:57:32
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrības „Grindeks” „NASDAQ OMX Riga” iesniegtais 2009. gada pirmo deviņu mēnešu finanšu pārskats liecina, ka „Grindeks” koncerna tīrā peļņa šī gada pirmajos deviņos mēnešos bija 1,74 milj. latu, kas, salīdzinot ar 2008. gada pirmajiem deviņiem mēnešiem, ir samazinājusies par 77,3%. Koncerna apgrozījums gada pirmajos deviņos mēnešos bija 38,55 milj. latu, kas, salīdzinot ar 2008. gada pirmajiem deviņiem mēnešiem, ir par 8,4 milj. latu vai 17,9% mazāks. Salīdzinot ar pagājušā gada periodu, peļņas rādītāja samazinājumu ir ietekmējušas arī apjomīgās investīcijas, kuru rezultātā par 17% ir pieaudzis kopējais nolietojums.

2009. gada pirmajos deviņos mēnešos „Grindeks” gatavo zāļu pārdošanas apjoms bija 34,75 milj. latu; eksporta apjoms uz NVS valstīm, izņemot Krieviju, bija 12,8 milj. latu. Ietekmi uz rezultātiem ir atstājis gan Krievijas un vairāku citu NVS valstu nacionālo valūtu vērtības samazinājums pret latu, gan arī vispārējs pieprasījuma samazinājums pēc medikamentiem. Papildu slodzi farmācijas ražošanas uzņēmumiem rada faktors, kas ietekmē visu gatavo zāļu tirgu - zāļu izplatītāju vēlme samazināt medikamentu krājumus noliktavās un pārcelt iepriekš saskaņotos iepirkumu termiņus. Trešajā ceturksnī lielākais gatavo zāļu pārdošanas samazinājums bija vērojams Baltkrievijā, Kazahstānā un Krievijā. Saspringtas ekonomiskās situācijas apstākļos apgrozījums Baltijas un citās Eiropas valstīs bija 4.3 milj. latu, kas ir vienlīdzīgs pagājušā gada pirmajiem deviņiem mēnešiem.

2009. gada pirmajos deviņos mēnešos aktīvo farmaceitisko vielu eksports sasniedza 3,8 milj. latu, kas ir par 2,5% vairāk kā 2008. gada pirmajos deviņos mēnešos.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Vasaras mēneši tradicionāli farmācijas biznesā ir mazāk ienesīgi, taču šogad mūsu rezultātus ir ietekmējusi arī globālā ekonomikas lejupslīde. Reaģējot uz tirgus situāciju, esam mērķtiecīgi pastiprinājuši mārketinga un pārdošanas aktivitātes, tāpēc jau oktobra rezultātos ir vērojamas pozitīvas iezīmes. Lai mazinātu riskus, mēs arī turpmāk pastiprināti veiksim ražošanas un resursu optimizāciju, samazinot izmaksas, un mērķtiecīgi diversificēsim biznesu, paplašinot produktu klāstu, palielinot pārdošanas komandas darbību esošajos tirgos, reģistrējot zāles jaunos, daudzsološos tirgos un nodrošinot ražošanas pakalpojumus arī citiem uzņēmumiem. Galvenais ir savlaicīga reakcija uz tirgus situāciju un pilnvērtīga visu savu priekšrocību izmantošana”.

 

Par „Grindeks”
„Grindeks”ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.
 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012; fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi
Grindeks_2009_3_cet_parskats_nerevidets.pdf (148.18 kB)