Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pasaules Veselības organizācija atzīst rimantadīna un amantadīna iedarbību sezonālās AH1N1 gripas ārstēšanā
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-11-10 17:19:54
Versijas komentārs
Teksts

 

Olaine, 2009.gada 10.novembrī
 
Pasaules Veselības organizācija atzīst rimantadīna un amantadīna  iedarbību sezonālās AH1N1 gripas ārstēšanā
 
Šī gada 20.augustā publicētajās Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Rekomendācijās pandēmijas H1N1 un citu vīrusu gripas farmokoloģiskajai ārstēšanai (WHO Guidelines for Pharmacological Management of Pandemic (H1N1) 2009 Influenza and other Influenza Viruses) Remantadīns (vispārpieņemts ķīmiskais nosaukums - rimantadīns) un Neomidantāns (vispārpieņemtais ķīmiskais nosaukums - amantadīns) ir atzīti par iedarbīgiem medikamentiem sezonālās AH1N1 gripas ārstēšanā.
 
“Tas ir ievērojams Latvijas farmācijas kompānijas sasniegums, ka Remantadīna un Neomidantāna aktīvās vielas Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijās tiek atzītas par iedarbīgiem līdzekļiem sezonālās AH1N1 gripas ārstēšanā. Mūsu zinātnieki ir spējuši radīt formulas, ar kurām konkurēt spēj vien vēl divas aktīvās vielas visā pasaulē,” stāsta “Olainfarm” attīstības departamenta direktora vietniece medicīniskajos jautājumos Līga Gibnere. “Pretvīrusu medikamentu iedarbības novērtēšanu sarežģītu padara ļoti straujā A gripas vīrusu pārveidošanās viena vai vairāku gadu laikā. Līdz ar to, ja medikaments nav bijis iedarbīgs pret vienu gripas vīrusa variantu, tas automātiski negarantē tā nespēju iedarboties uz citu. PVO, kas ir starptautiski autoritatīvākais viedokļa līderis un monitoringa veicējs veselības aizsardzības industrijā, atzīst, ka rimantadīns un amantadīns, ko ražo arī “Olainfarm” ir efektīvi sezonālās AH1N1 gripas ārstēšanā. Nevajadzētu arī pārspīlēt tā sauktās cūku gripas nozīmību, jo līdzšinējā pieredze rāda, ka sezonālā gripa skar plašāku cilvēku loku, jo īpaši vecāka gadugājuma cilvēkus,” stāsta Gibneres kundze.
 
Remantadīns ir vienīgais bezrecepšu pretgripas līdzeklis, tas ir drošs un izturējis laika pārbaudi un tā krājumi Latvijā ir pietiekami.
 
Atgādinām, ka, lai izvairītos no saslimšanas, nepieciešams savlaicīgi rūpēties par savu veselību, lietojot sabalansētu, dabiskiem vitamīniem bagātu uzturu, mazinot stresa ietekmi uz organismu un rūpīgi ievērojot personīgās higiēnas noteikumus.
 
AS “Olainfarm” ražotais Remantadīns vai tā aktīva viela tiek eksportēta uz Norvēģiju, Poliju, Bulgāriju, ASV, NVS valstīm, kopumā uz teju 20 eksporta tirgiem.
 
Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Rekomendācijās pandēmijas H1N1 un citu vīrusu gripas farmokoloģijas ārstēšanai (WHO Guidelines for Pharmacological Management of Pandemic (H1N1) 2009 Influenza and other Influenza Viruses): http://www.who.int/csr/resources/publications/swineflu/h1n1_guidelines_pharmaceutical_mngt.pdf

A/s „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 35 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijaiun visai pasaulei. Šobrīd a/s „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, NVS valstīm, Skandināvijas un Rietumeiropas valstīm, ASV, Āzijas valstīm.
 
Ziņojumu sagatavoja:
Salvis Lapiņš
Finanšu Departamenta direktora vietnieks
A/s Olainfarm
Rūpnīcu iela 5, Olaine
Latvija, LV 2114
Tel: +371 6 7013 717
Fakss: +371 6 7013 777
 
 
Pielikumi