Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls darbība atkārtoti sertificēta atbilstoši starptautisko standartu ISO 9001 un ISO 14001 prasībām
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-12-09 11:44:20
Versijas komentārs
Teksts

 

Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrībā SIA Ventspils nafta termināls veiksmīgi noslēdzies kārtējais pārsertifikācijas audits, uzņēmumam iegūstot jaunākos sertifikātus, kas apliecina tā darbības atbilstību starptautiskā kvalitātes vadības standarta ISO 9001 un vides vadības standarta ISO 14001 prasībām. Termināļa darbība saskaņā ar ISO prasībām tiek sertificēta kopš 2000.gada, ik pa trim gadiem veicot nepieciešamās pārsertifikācijas procedūras.
 
SIA Ventspils nafta termināls atbilstību ISO 9001 un ISO 14001 pārbaudīja starptautiskā sertifikācijas organizācija Bureau Veritas Certification, veicot auditu visās uzņēmuma struktūrvienībās, lai pārliecinātos, ka tā integrētā vadības sistēma atbilst prasībām, ko nosaka vides vadības standarts ISO 14001:2004 un jaunais kvalitātes vadības standarts ISO 9001:2008, kura pēdējā versija stājusies spēkā aptuveni pirms gada. Audita gaitā netika konstatētas neatbilstības standartu normām.
 
Kvalitātes un vides vadības sistēma apliecina SIA Ventspils nafta termināls spēju garantēt drošus un efektīvus pakalpojumus tranzīta jomā, vienlaikus ekonomiski pamatotā veidā samazinot uzņēmuma ietekmi uz apkārtējo vidi. Uzņēmuma klientiem, sadarbības partneriem, akcionāriem un visplašākajai sabiedrībai ISO sertifikāti apstiprina SIA Ventspils nafta termināls procesu sakārtotību un norisi stingri kontrolētos apstākļos, nodrošinot uzņēmuma sniegto pakalpojumu atbilstību tiem sākotnēji izvirzītajām prasībām, kā arī termināļa vadības efektivitātes pieaugumu.
 
ISO standarti palīdz procesu sakārtošanā jebkuram uzņēmumam, kas vēlas būt veiksmīgs gan šodien, gan tālākā nākotnē, un SIA Ventspils nafta termināls ir tieši šāds uzņēmums. Būtiski, ka ISO balstās uz pilnīgas brīvprātības principiem, un šo standartu ieviešana un darbība ir tieši atkarīga no uzņēmuma visu līmeņu darbinieku līdzdalības,” uzsver SIA Ventspils nafta termināls Vides un darba aizsardzības dienesta direktors Povils Paupars (Povilas Pauparas).
 
Kvalitātes un vadības sistēma SIA Ventspils nafta termināls tiek nepārtraukti attīstīta. Starp daļēji jau ieviestajiem jaunumiem tās uzlabošanā ir, piemēram, uzņēmuma darbinieku kompetenču modeļu noteikšana, elektroniski pieejamo dokumentu klāsta paplašināšana, iekšējās un ārējās komunikācijas pilnveidošana u.c. Uzņēmums aktīvāk reaģē arī uz klientu vēlmēm jaunu pakalpojumu ieviešanā.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol sabiedrībai Euromin Holdings (Cyprus) Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir lielākais šāda veida uzņēmums reģionā, tā naftas un naftas produktu rezervuāru parks sasniedz 1,2 miljonus kubikmetru, un tam nav analoga starp līdzīgiem uzņēmumiem tuvākajās valstīs.
 
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr.: +371 67229182;
Pielikumi