Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka par 41% samazinājusi administratīvos izdevumus
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-12-09 16:13:54
Versijas komentārs
Teksts

Gada laikā, kopš darbu uzsākusi Parex bankas jaunā valde, administratīvie izdevumi samazināti par 41%, salīdzinot šī gada vidējos administratīvos izdevumus mēnesī ar pagājušā gada rādītājiem. Līdz gada beigām ietaupījums sasniegs 31 miljonu latu gadā, salīdzinot ar 2008.gada administratīvajiem izdevumiem.

 
Šī gada desmit mēnešos sakaru izdevumi samazināti par 30%, savukārt kancelejas izdevumi par 60%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2008. gadā. Būtisku ietaupījumu no janvāra līdz oktobrim devusi arī izdevumu samazināšana komandējumiem par 92%, reklāmu un mārketingu par 83%, reprezentācijas izdevumiem par 75%, apsardzes izdevumiem par 72%, transporta izdevumiem par 68%. Izdevumi par elektroenerģiju samazinājušies par 39%, bet par siltumapgādi par 41%. Vidējie izdevumi mēnesī personāla atalgojumam samazinājušies par 46%, jo šī gada laikā darbinieku skaits samazināts par aptuveni 800 personām un pārskatīts arī darba algu apmērs. Pārcelšanās uz jaunām arhīva telpām ļāvusi samazināt izdevumus par 72%, savukārt pārcelšanās uz jauno bankas biroju ēku ļaus ietaupīt līdz pat 2,7 miljoniem latu gadā.
 
Operacionālās direkcijas vadītāja Tīna Ķuze norāda: “Būtiskus ietaupījumus ļāvusi veikt strukturālo reformu veikšana uzņēmumā - izvērtējām funkcijas, veicām to optimizāciju, efektivizējām procesus, atsevišķu uzdevumu veikšanu deleģējot ārpakalpojumu sniedzējiem, kā arī veicām jaunu cenu aptauju starp preču un pakalpojumu piegādātājiem.”
 
No šā gada sākuma līdz vasaras sākumam bankas galvenā prioritāte bija tās dzīvotspējas nodrošināšana, apturot noguldījumu aizplūšanu un panākot vienošanos ar sindicēto aizņēmumu devējiem. Pēc tam sekoja bankas darbības stabilizācijas posms, kura laikā uzlaboti bankas darbības pamatrādītāji un kā akcionārs piesaistīta Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kā arī sāktas sarunas ar vairākiem potenciālajiem investoriem. Savukārt gada nogalē uzsākts darbs pie bankas restrukturizācijas.
 
 
Par Parex banku:
 
Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1900 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 73,4 % akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

 

 

Papildu informācija:

 
 
Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju daļas vadītājas p.i.
Parex banka
Tālr. 67778870 vai 26564629
E-pasts: pr@parex.lv
Pielikumi