Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” sāk eksportu uz Kanādu un Austrāliju
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-12-10 09:32:25
Versijas komentārs
Teksts

 

Olaine, 2009.gada 10.decembrī
 
“Olainfarm” sāk eksportu uz Kanādu un Austrāliju 
 
AS “Olainfarm” ilgtermiņa sadarbības līguma ar starptautisko farmācijas kompāniju “Arrow Group” ietvaros ir sākusi jaunās paaudzes neiroprotektora „memantīns” aktīvās substances un tablešu piegādi Kanādas un Austrālijas tirgiem. Memantīna aktīvā substance 31 626 latu (45 000 eiro) vērtībā jau šogad tiks piegādāta Kanādas tirgum. Savukārt 2010.gadā tiks veiktas memantīna tablešu piegādes Austrālijai par kopējo vērtību – 87 850 latu (125 000 eiro). 
 
“Ir liels gandarījums redzēt, ka gadiem ilgušais darbs pie memantīna attīstīšanas un tā ražošanas sākšanas ir rezultējies sekmīgā sadarbībā ar tik spēcīgu partneri kā “Arrow Group” un “Olainfarm” ieiešanu jaunos eksporta tirgos. Lai arī pagaidām pasūtījumu summas ir salīdzinoši nelielas, jāņem vērā, ka tas ir tikai sākums, kuram sekos citas piegādes un tirgi. Šis fakts kopā ar remantadīna substances piegādēm ASV un ķīmisko produktu piegādēm starptautiskajam farmācijas gigantam “Novartis”, apliecina ne tikai to, ka “Olainfarm” ražo izcilas kvalitātes produkciju, bet arī to, ka farmācijas nozare Latvijā atbilst visaugstākajiem pasaules standartiem," stāsta AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.
 
AS “Olainfarm” 2004.gadā noslēdza līgumu ar starptautisko farmācijas kompāniju “Arrow Group”. Tas paredz, ka uzņēmums ražos memantīna aktīvo substanci un gatavās zāļu formas un ar partnerkompāniju savstarpēji dalīs šī medikamenta piegādes tirgus. „Arrow Group“ nodrošinās memantīna pieejamību ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Austrālijā, Jaunzēlandē, Dienvidāfrikā, Izraēlā un Japānā, savukārt AS „Olainfarm“ – Baltijas valstīs, NVS, Krievijā, Austrumeiropas un Centrāleiropas valstīs, kā arī Tuvajos Austrumos un Āzijā.
 
Memantīns ir jaunas paaudzes neiroprotektors, kas tiek īpaši plaši un veiksmīgi pielietots Alcheimera slimības ārstēšanā. Tā izstrādē, izpētē un attīstībā AS „Olainfarm“ ir ieguldījusi aptuveni 1 miljonu latu.
 
“Arrow Group” ir Londonā bāzēta, 2000.gadā dibināta farmācijas kompānija, kas strādā 20 valstīs. Tā darbojas kā “Cobalt” ASV un Kanādā, “Arrow Generics” Apvienotajā Karalistē un “Arrow Generiques” Francijā. “Arrow Group” strādā 800 darbinieki un tai pieder trīs rūpnīcas Kanādā, Maltā un Brazīlijā. Šī gada vasarā “Arrow Group” par 1,75 miljardiem ASV dolāru iegādājās otrais lielākais ASV generic medikamentu jeb to medikamentu, kurus neaizsargā patenti, ražotājs “Watson Pharmaceuticals Inc.”.

A/s „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 35 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijaiun visai pasaulei. Šobrīd a/s „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, NVS valstīm, Skandināvijas un Rietumeiropas valstīm, ASV, Āzijas valstīm.
 
 
Ziņojumu sagatavoja:
Salvis Lapiņš
Finanšu Departamenta direktora vietnieks
A/s Olainfarm
Rūpnīcu iela 5, Olaine
Latvija, LV 2114
Tel: +371 6 7013 717
Fakss: +371 6 7013 777
 
Pielikumi