Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Jaunais Rimantadine-Grindeks jau pieejams aptiekās!
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-12-10 09:50:57
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka no š.g. 10. decembra Latvijas aptiekās ir pieejams jauns pretgripas līdzeklis Rimantadine-Grindeks 50mg N20 tabletes. Pamatojoties uz Pasaules Veselības organizācijas datiem, sezonālās gripas vīrusa uzliesmojums 2010. gadā gaidāms ātrāk nekā pēdējos gados. Rimantadine-Grindeks ir pirmais pretgripas ārstēšanas līdzeklis kopējā uzņēmuma medikamentu klāstā.

Rimantadine-Grindeks aktīvā viela ir rimantadīna hidrohlorīds, un tās vispārpieņemtais ķīmiskais nosaukums ir rimantadīns. Rimantadīns ir iedarbīgs un atzīts pretvīrusu medikaments sezonālās gripas ārstēšanā. Viela pirmo reizi tika sintezēta Latvijas Organiskās sintēzes institūtā pirms 40 gadiem.

Rimantadine-Grindeks 50mg N20 tabletes aptiekās maksās līdz 5,00 latiem.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Kā zināms, pieprasījums nosaka piedāvājumu – tātad jāražo tas, kas sabiedrībai nepieciešams. Šajā gadījumā – pretgripas medikaments ir nepieciešams un mēs varam lepoties, ka spējam nodrošināt Latvijas iedzīvotājus ar efektīvu un Eiropas kvalitātes prasībām atbilstošu medikamentu cīņā pret gripu!"

„Grindeks” plāno ražot arī Rimantadine-Grindeks 100mg tabletes.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012; fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

Pielikumi