Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Liepājas metalurgam” vēsturisks tērauda kausēšanas rekords
Emitents Liepājas metalurgs, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2012-12-10 16:51:13
Versijas komentārs
Teksts

Decembra pirmā nedēļa ir iegājusi a/s “Liepājas metalurgs” vēsturē ar faktu, ka pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas laikā ir sasniegts tērauda kausēšanas apjoms – 800 tūkstoši tonnu kopš gada sākuma. Iespēju kāpināt saražotās produkcijas daudzumu ir devusi jaunā elektrotēraudkausēšanas krāsns.

Ar martena krāsnīm lielākais tērauda kausēšanas apjoms 2007. gada laikā bija 556.8 tūkstoši tonnu.

Atgādinām, ka pagājušā gada augustā Eiropā modernākā elektrotēraudkausēšanas krāsns deva pirmo lējumu un šajā gadā a/s “Liepājas metalurgs” strādā ar jauno kausēšanas metodi.

Ražošanas daļas vadītājs Jānis Jansons raksturo jaunās krāsns darbību: “Krāsns klausa kā jau katra jauna iekārta – mums ir jāsaprot, kā tā strādā, jāpierod pie tās. Apgūstot jauno iekārtu, paši kļūstam gudrāki, varam prognozēt iekārtas darbību. Mūsu nozarē praktiski nekad nenotiek tā, ka jau pirmajā darbības gadā jauna iekārta sasniedz projekta jaudu. Bet metalurga kolektīvs jau pirmajā gadā ir ļoti tuvu šim mērķim.”

 

Līga Šenfelde
vadītāja palīgs
63455926, shenfelde@metalurgs.lv
 

Pielikumi