Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Uzņēmuma paziņojums par tikšanos ar UniCredit S.p.A. banku un ar Itālijas Eksporta Kredītu Aģentūru SACE S.p.A.
Emitents Liepājas metalurgs, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-04-12 12:30:00
Versijas komentārs
Teksts

2013.gada 9.aprīlī Romā, Itālijā, AS “Liepājas metalurgs” (aizņēmēja) pārstāvji, piedaloties Latvijas Republikas Finanšu ministrijai, Valsts kasei (galvotājs) un konsultēšanas kompānijai Prudentia, tikušies ar kreditējošo banku UniCredit S.p.A. un Itālijas Eksporta Kredītu Aģentūru SACE S.p.A., kura ir apdrošinājusi Latvijas Republikas (kā galvotāju) politisko risku šajā finanšu darījumā. Šīs AS “Liepājas metalurgs” ierosinātās tikšanās mērķis bija kopā ar UniCredit un SACE izskatīt iespēju restrukturizēt neatmaksāto aizdevumu, par kuru ir galvojusi Latvijas Republika. Tikšanās notika pozitīvā un konstruktīvā gaisotnē. Dalībnieki ir apsprieduši esošo situāciju rūpnīcā un grūtības, ar kurām tā ir saskārusies – problēmas Eiropas tērauda nozarē (pārprodukcija) un būvniecības tirgū (pieprasījuma trūkums), Latvijas specifisko enerģētikas politiku, kuras rezultātā Latvijā ir viena no augstākajām elektroenerģijas cenām Eiropā rūpnieciskiem elektroenerģijas patērētājiem – tie bija daži no apspriestajiem jautājumiem. SACE un UniCredit lūguši izskaidrot valdības nostāju attiecībā uz šīm grūtībām, ko piedzīvo aizņēmējs, kā arī valsts un valstisko organizāciju (ieskaitot Latvenergo) gatavību sniegt AS “Liepājas metalurgs” atbalstu, palīdzēt uzņēmumam pārvarēt smagās krīzes laiku un atjaunot stabilu komercdarbības stāvokli. Banka un SACE izrādīja gatavību sadarboties un norādīja plānoto turpmāko rīcību parāda restrukturizācijā.

 

2013.gada 16.aprīlī Prudentia un Finanšu ministrija iepazīstinās Ministru kabinetu ar biznesa plānu attiecībā uz AS “Liepājas metalurgs”, lai apspriestu valsts atbalstu uzņēmumam.

 

AS "Liepājas metalurgs"

Līga Šenfelde
vadītāja palīgs
63455926, shenfelde@metalurgs.lv

Pielikumi