Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Skaidrojumi par 19.08.2013. publikācijām plašsaziņas līdzekļos
Emitents Liepājas metalurgs, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2013-09-09 17:10:27
Versijas komentārs
Teksts

Saskaņā ar Liepājas tiesas lēmumu, akciju sabiedrība "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pieteikums pēc būtības tiks izskatīts rakstveida procesā 10.09.2013.

Komentējot iepriekš elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, piemēram, nacionālās ziņu aģentūras LETA 19.08.2013. plkst. 15.10 publicētās ziņas, akciju sabiedrība "Liepājas metalurgs" atkārtoti apstiprina, ka 26.08.2013. Liepājas tiesā apstiprināšanai tika iesniegts TAP pasākumu plāns.

Papildus skaidrojam, ka tas faktiski ir biznesa plāns akciju sabiedrības “Liepājas metalurgs” darbības atsākšanai septembrī. Plānā ir apkopoti restrukturizācijas principi un ieguvumi, investoru un/vai kreditoru nepieciešamie ieguldījumi darbības atjaunošanai. Tajā detalizēti un pamatoti ir atspoguļoti ražošanas un realizācijas apjomi, produkcijas pārdošanas, izejvielu t.sk. lūžņu, elektroenerģijas, elektrības un Obligatā iepirkuma komponentes (OIK) cenas.

Akciju sabiedrības “Liepājas metalurgs” menedžments un darbinieki var ietekmēt ražošanas apjomus un pašizmaksu, kamēr to neiespaido OIK, elektroenerģijas un gāzes cenu noteikšanas politika. TAP pasākumu plānā tiek paredzēts, ka OIK paliks līdzšinējā līmenī.

19.08.2013. spēkā bija piedāvājums atbrīvoties no daļām meitas kompānijās, kas dotu vienreizējus ienākumus TAP darbības nodrošināšanas laikā pāris miljonu latu apmērā. Šie ieguldījumi bija iespējami “labajos” gados, bet no tiem jāatsakās šajos apstākļos. Tas tieši tāpat attiecas uz sportu, sporta infrastruktūru, ko nāksies nodot pašvaldībai. Atteikšanās no sporta jomas ļautu akciju sabiedrībai “Liepājas metalurgs” gadā ietaupīt ap 1,3 milj. LVL.

 

Līga Šenfelde
vadītāja palīgs
63455926, shenfelde@metalurgs.lv

Pielikumi